Idei camera spatioasa

Greseli care transforma o casa mica intr-una minuscula

Nu ne plac intotdeauna spatiile mici, insa de cele mai multe ori nu avem de ales. Multi dintre noi se confrunta cu case care dispun de camere minuscule, insa asta este realitatea si trebuie sa ne obisnuim cu ea. Ceea ce putem face este sa transformam o camera mica intr-una confortabila si sa evitam anumite greseli care pot fura din spatiul atat de pretios.

Iata, asadar, 5 greseli care iti transforma o casa mica intr-una cu adevarat minuscula

  • Asezarea draperiei prea jos. Daca ai de a face cu o camera minuscula, draperia trebuie sa fie pozitionata cat mai sus. Cu cat aceasta este mai lunga, cu atat camera pare mai spatioasa. O perdea din doua piese are, de asemenea efecte pozitive, ajutand fereastra sa para mult mai mare.
  • Alegerea unor covorase mici. Cu totii cunoastem acele covorase minuscule, care au avut atata succes in ultimii ani. Pentru o camera de dimensiuni reduse insa, nu reprezinta o idee tocmai buna. Covorasele mici creaza iluzia unei camere foarte mici, asadar, este mult mai indicat sa optezi pentru o varianta mai generoasa de covor. Evident, nu trebuie sa alegi o carpeta care sa se intinda dintr-o parte in alta a camerei, insa este bine sa alegi un covor serios.
  • Dezordinea. Camerele mici trebuie sa fie ordonate, iar acest lucru trebuie sa fie lege. Orice lucru care nu este la locul lui intr-o astfel de camera poate sa fie observat si poate sa transforme perceptia asupra ei.Daca vrei o camera care sa para spatioasa, atunci totul trebuie sa fie ordonat.
  • Monocromia. Desi majoritatea oamenilor cred ca o camera vopsita intr-o singura culoare da senzatia unui spatiu mai mare, se pare ca designerii nu sunt de aceeasi parere. Mai multe culori dau viata unui spatiu restrans si ajuta la o perceptie mult mai placuta asupra intregii incaperi.
  • Lipsa unor note personale. Daca iti mobilezi camera intr-un mod cat mai neutru, atunci o transformi intr-un spatiu restrans. Daca o mobilezi intr-un mod unic, cat mai colorat si mai diversificat, te poti bucura de o imagine mult mai placuta si de o relazare mai mare.

Evident, mobilarea unei camere de dimensiuni reduse trebuie sa se faca intr-un mod cat mai discret. Desi sunt atractive paturile mari, opteaza pentru variante mai mici sau chiar pentru paturi care se pot ridica in timpul zilei! De asemenea, incearca sa alegi mobilier cat mai subtire si mai finut. Cu putina inspiratie poti obtine spatii de depozitare in locuri in care nici nu te astepti.


Alte articole