Cum mobilezi un dormitor mic

Cum mobilezi un dormitor mic

Desi toti ne dorim spatii cat mai mari pentru a putea sa ne bucuram din plin de o organizare cat mai placuta, realitatea nu este tot timpul asa cum ne dorim. Din acest motiv, de multe ori, spatiul din dormitor nu este atat de mare precum ar trebui sa fie. In aceste conditii, trebuie sa ne descurcam si sa apelam la anumite trucuri pentru a reusi sa depozitam totul in camera si in acelasi timp sa ne biucuram de un design placut.

Cu putina grija, chiar si un dormitor extrem de mic poate sa fie eficient si sa aiba suficient spatiu pentru depozitare.

De ce trebuie sa tii cont, insa, pentru a-ti putea amenaja dormitorul intr-un mod cu totul si cu totul special?

In primul rand, trebuie sa iti identifici nevoile. Piesele de mobilier se aleg intotdeauna in functie de nevoie, asadar, gandeste-te cu atentie la toate lucrurile pe care le ai si care iti doresti sa fie alaturi de tine in dormitor. De regula, nevoia universala este aceea de a avea un dulap si un pat, precum si diverse sertare si sertarase pentru parfumuri, cosmetice si lenjerie intima.

Daca ai stabilit care este nevoia pe care o ai, trebuie sa treci la lucruri cu adevarat serioase: Alegerea patului. Este extrem de tentant sa cumperi un pat king size, insa intr-o camera de dimensiuni reduse, o astfel de solutie poate sa fie extrem de neinspirata. Vei descoperi ca un astfel de pat ocupa mai mult de jumatate din camera si nu iti mai lasa spatiu pentru nimic altceva. Daca vrei cu adevarat spatiu in dormitor, este indicat sa optezi pentru un pat pliabil. Un pat care se ridica in perete, poate sa fie o alta solutie inteligenta. Incearca sa gasesti acel pat care contine solutii de depozitare si care este cat mai flexibil!

Daca ai hotarat care este patul pe care il achizitionezi, trebuie sa treci la dulap sau, de ce nu, la dressing. Este clar ca acesta va ocupa ceva loc, insa poti sa jonglezi putin cu marimea lui . Evita un dulap care sa ocupe tot spatiul si opteaza pentru elemente cat mai minimaliste. Partile suspendate pot face minuni intr-o camera de dimensiuni reduse.

Culorile sunt foarte importante in dormitor

Culorile sunt elemente extrem de importante, asadar, trebuie sa le acorzi o atentie sporita. Este esential sa iti alegi cu atentie culorile dominante, deoarece vor influenta foarte mult modul in care camera este perceputa. Cele mai bune nuante sunt cele neutre sau cele deschise. Acestea nu delimiteaza in mod rigid interiorul si ofera acea senzatie de relaxare. Este de evitat folosirea disonantelor intre culori.

Nu neglija culorile puternice. Chiar daca culorile dominante nu trebuie sa fie atat de puternice, asta nu inseamna ca nu trebuie sa existe nicio culoare puternica in tot dormitorul. Incearca sa integrezi culori vii si indraznete, care sa poata oferi acea senzatie de vitalitate si sa improspateze camera. Cele mai potrivite elemente pentru aceste culori sunt cele textile sau diverse decoratiuni. Poti folosi rosu, galben, verde sau albastru puternic. Evident, nu trebuie sa exagerezi cu cantitatea de culoare si cu numarul de culori diferite, deoarece s-ar putea sa ajungi la o alta extrema, deloc placuta.

Desi nu maresc spatiul, oglinzile montate pe usile dulapului, spre exemplu, pot da iluzia unei incaperi de dimensiuni mult mai mari. Acelasi lucru il poate oferi si o combinatie de culori bine aleasa. Spre exemplu, culorile deschise sunt mult mai indicate.

Mobileaza dormitorul in stil minimalist

Mergi pe principiul minimalist. Intr-o camera mica, optiunile sunt destul de putine. Principiul minimalist este cea mai logica, naturala si normala alegere pe care o poti face. Este bine sa eviti sa aglomerezi dormitorul cu piese de mobilier care nu iti sunt cu adevarat utile si sa economisesti cat mai mult spatiu. Singurul element mare de care ai nevoie este patul. In rest, te poti juca cu piesele, fara sa fii nevoit sa aduci dulapuri uriase in dormitor. Poti gasi spatii  de depozitare in cele mai interesante locuri: sub pat, in pereti sau pe rafturi ascunse.

Inoveaza! Nu te teme sa aduci ceva nou dormitorului, imbogatind peretii cu diverse esene sau aducandu-ti personalitatea in acest spatiu. Modelele florale, desenele abstracte sau tablourile pot sa imbogateasca spatiul si sa ofere acea senzatie de dormitor mare, chiar daca el are dimensiuni reduse.

Scopul final al unui mobilier destinat unui dormitor mic este acela de a oferi senzatia de spatiu si de relaxare. Asadar, inainte de a-ti mobila dormitorul, daca are dimensiuni reduse incearca sa alegi cu foarte mare atentie fiecare piesa in parte.


Alte articole