Aranjeaza corect mobilierul

Cum sa aranjezi corect mobilierul dintr-o camera?

Nu toti oamenii sunt designeri si cu siguranta, nici nu ar fi prea placuta o lume in care toti sa aiba un simt estetic deosebit. Cu toate astea, fiecare om poate avea idee despre cateva reguli de baza pe care trebuie sa le cunoasca in momentul in care amenajeaza o camera. Exista cateva reguli estetice si cateva criterii pe care trebuie sa le iei in considerare ori de cate ori ai in fata o camera goala pe care trebuie sa o mobilezi.

Care sunt, asadar, criteriile de care trebuie sa tii cont pentru aranjarea mobilei intr-o camera?

  • Functionalitatea camerei. Inainte de a mobila la comanda un spatiu este bine sa te gandesti la numarul de oameni care il vor folosi si la modul in care il vor folosi. In felul acesta iti poti da seama despre piesele de mobilier necesare si despre spatiul de care ai nevoie pentru a fi totul perfect.
  • Pozitia televizorului. Mai nou, exista cate un televizor in fiecare camera, motiv pentru care pozitia sa trebuie conteaza foarte mult in amenajarea finala a incaperii. Asigura-te ca scaunele sau fotoliile pe care le vei folosi pentru a urmari televizorul sunt la o distanta de cel putin 3 ori mai mare de acesta decat marimea diagonalei. Astfel, daca diagonala televizorului are 120 de centimetri, cel mai apropiat fotoliu trebuie sa fie la 3 metri si jumatate distanta. Daca nu ai o camera atat de mare, incearca sa achizitionezi un televizor mai mic.
  • Importanta pieselor de mobilier. Amenajarea unei camere trebuie sa se faca si in functie de importanta pe care o are o piesa de mobilier. Primele care trebuie introduse in camera sunt piesele mari, cum ar fi dulapurile sau canapeaua. Ulterior, trebuie introduse piesele de marime medie ca in final sa isi faca locul cele mici.
  • Trebuie sa ai o foarte mare grija in ceea ce priveste simetria, deoarece o camera simetrica poate transmite cu totul si cu totul altceva decat una asimetrica. O camera asimetrica, spre exemplu, face camera sa fie mult mai casual, in timp ce una simetrica o face foarte formala.
  • L-am lasat la final, desi este cat se poate de important. Contrastul este esential in amenajarea unei camere, deoarece culorile sunt cele care ofera confortul vizual. Incearca sa folosesti culori in contrast, atunci cand vine vorba despre pereti si elementele mari ale camerei si incearca sa te folosesti de acesta inclusiv atunci cand vine vorba despre forma pieselor de mobilier. Prea multe linii drepte pot crea senzatia de rigiditate in timp ce prea multe curbe sunt obositoare.

Cum decorezi camera pentru a parea mai mare?

Decorarea unei camere mici poate sa puna o multime de probleme, mai ales daca vrei sa obtii foarte multe de la ea. Un aranjament corect insa, iti poate oferi senzatia unei camere cu suprafata mai mare si poate genera un deosebit confort. Pentru asta insa, trebuie sa cunosti cateva tehnici si sa urmezi cateva sfaturi extrem de utile.

  • Vopseste camera intr-o culoare deschisa. Cu cat peretii sunt mai inchisi la culoare, cu atat camera pare mai mica si cu siguranta nu iti doresti acest lucru . Evident, poti adauga o pata de culoare pe peretii albi, insa trebuie sa te asiguri ca acea pata de culoare este prezenta in locul in care trebuie.
  • Foloseste oglinzi.Decorarea unei camere cu oglinzi poate sa fie o solutie cu adevarat miraculoasa, mai ales daca aceasta este mica. Cel mai interesant mod prin care iti poti „ mari „ camera, este sa montezi oglinzi cat mai mari si cat mai simple. Vei avea senzatia unei camere duble.
  • Nu folosi piese de mobilier voluminoase. Piesele mari de mobilier pot crea o senzatie de aglomeratie in orice camera, cu atat mai mult intr-o camera mica. Este ideal sa folosesti mobila care sa aiba nuante asemanatoare cu nuanta peretilor si care sa fie cat mai scunde. Mobila inalta da impresia unei camere cu o inaltime mica. In locul unui pat de mijloc, poti folosi fara probleme o canapea, pe care sa o desfaci ori de cate ori ai nevoie de pat. De asemenea, este indicat sa folosesti piese de mobilier care au mai multe utilizari, cum ar fi masute de cafea cu rafturi pentru carti sau un pat cu sertare. Piesele de mobilier trebuie sa fie pozitionate cat mai departe de usa si de centrul camerei. Cel mai indicat este sa pui mobila pe peretii mai lungi ai camerei.
  • Organizeaza-ti cat mai bine lucrurile marunte. Daca obisnuiesti sa tii o multime de lucruri marunte in camera, incearca sa nu le tii pe podea, ci sa te folosesti de rafturi cat mai inalte pentru ele. In felul acesta senzatia de aglomeratie este mult mai mica iar confortul tau este, fara doar si poate, mult mai mare

Nu toti oamenii sunt designeri si cu siguranta, nici nu ar fi prea placuta o lume in care toti sa aiba un simt estetic deosebit. Cu toate astea, fiecare om poate avea idee despre cateva reguli de baza pe care trebuie sa le cunoasca in momentul in care amenajeaza o camera. Exista cateva reguli estetice si cateva criterii pe care trebuie sa le iei in considerare ori de cate ori ai in fata o camera goala pe care trebuie sa o mobilezi.


Alte articole