Tendinte mobila 2017

Design mobilier interior – tendinte pe 2017

Anul 2017 duce la un nou curent de reinventare a stilului clasic luxos pe partea de design interior. Aşadar, tendinţele pentru 2017 în materie de amenajări interioare vor îmbina elementele contemporane cu stilul clasic sau retro.

Despre materiale pot spune ca vor fi tradiţionale, dar inovative, îmbinând culorile proaspete cu modele decorative etnice şi motive exotice creând o combinaţie interesantă. Elemente aurite, elemente antice, catifea, mătase, lemn sculptat, toate combinate în forme unice, vor crea piesele de design interior la modă în 2017.

Designul vestimentar va avea o influenţă mare asupra designului interior în 2017. Elementele cromatice ce duc cu gândul la podiumurile de modă acoperite de lumina reflectoarelor, sunt prezente şi în designul interior, reinterpretând într-un stil modern aspectul rafinat al clasicului. Mixul inovativ şi versatil este prezent în ceea ce priveşte piesele de mobilier, acestea având forme şi texturi deosebite.

Combinarea ideilor contemporane de design interior cu cele clasice vor sta la baza trendurilor de design interior pe anul 2017.

Fuziunea de stiluri, materiale şi modele decorative va căpăta o importanţă majoră în acesta an. Să combini stiluri diferite într-o singură încăpere nu este tocmai uşor, însă dacă reuseşti să o faci în mod corect, camera va avea un aspect estetic impecabil în ton cu noile tendinţe! Forme organice cu linii uşor curbate, într-o paletă de culori naturală sunt capabile să schimbe întru totul aspectul unui spaţiu interior şi o vor face conform noilor tendinţe.

Piesele de mobilier vechi vor fi, de asemenea, la putere în 2017. Restaurarea acestora, făcută într-un ton modern şi în culori vii demne de secolul XXI, va garanta originalitatea. Mobilierul vechi va reprezenta şi el o sursă nemarginită de inspiraţii pentru designerii de interior care vor crea piese de mobilier asemănătoare, dar cu inserţii ale stilului modern pe alocuri.

Dacă trebuie ales un singur cuvânt care să definească tendinţele anului 2017 în materie de design interior, acesta este „îndrăzneala”. Îndrăzneala de a îmbina elementele moderne cu cele clasice pentru un rezultat original, unic, cu personalitate proprie.


Alte articole