Culori casa

Cum sa alegi culorile din casa

Potrivit principiilor Feng Shui, toate culorile reprezinta cele cinci elemente ale naturii: focul, metalul, pamantul apa si lemnul. Este foarte important modul in care le aranjam, in asa fel incat sa cream un echilibru in spatiul in care locuim. Cele 5 elemente sunt de baza in amenajarea casei, asadar, iti prezentam cateva principii de baza pe care trebuie sa le urmezi atunci cand aranjezi dormitorul, baie, bucataria sau livingul.

Ce culori alegi pentru dormitor?

Cum dormitorul este camera cea mai importanta a casei, trebuie sa ii acordam cea mai mare atenie. Culorile perfecte pentru amenajarea dormitorului sunt tonurile pamantii, verdele crud si pastelurile proaspete. Ideea este sa fie cat mai calme si mai putin stridente. Este bine sa eviti culorile foarte deschise si stridente, precum rosul, portocaliul, rozul sau purpuriul. De asemenea, sunt de evitat culorile gri, maro, albastru sau verde inchis. Motivatia pentru o astfel de alegere este foarte simpla: Dormitoarele trebuie sa predispuna la odihna, iar culorile pamantii sunt cele cae apropie cel mai mult dormitorul de natura. Daca alegi culori prea deschise, predispozitia este aceea de agitatie in timp ce culorile prea inchise sunt depresive.

Cum alegi culorile pentru baie?

La baie este cat se poate de simplu. Cele mai bune culori sunt cremul, bejul, albul sau pastelurile in timp ce culorile foarte proaste sunt albastrul inchis, negrul si griul. Motivatia este si aici, destul de simpla. Baia contine o multime de elemente marine, precum oglinzile si apa, asadar, mai mult albastru ar crea un dezechilibru total

Cum alegi culorile pentru bucatarie?

La fel ca si in cazul dormitorului si al baii, cele mai bune culori sunt cele pamantii, foarte deschise. Cele mai proaste culori sunt albastrul inchis, maro inchis, verde inchis, rosu sau negru.In acest caz, bucataria contine o multime de elemente care contin apa si foc, ce trebuie sa fie echilibrate, iar echilibrul se face doar prin culori pamantii.

Camera de zi?

Libertatea pe care o ai la camera de zi este destul de mare, insa trebuie sa te asiguri ca echilibrul este prezent in fiecare coltisor al camerei. Cele mai bune culori sunt, de asemenea, cele pamantii, verdele si pastelurile. Culorile mai putin potrivite sunt cele rosii, negre, albastre inchis sau maro inchis. La fei ca si in cazul dormitoarelor, sufrageriile trebuie sa fie calme si linistite , pentru ca este locul in care se reuneste intreaga familie, foarte des.

Incearca sa vopsesti fiecare camera intr-o culoare diferita, in asa fel incat sa iti induca cate o anumita stare si atmosfera. Nu neglija culoarea mobilierului la comanda si asigura-te ca este in contrast cu restul camerei.


Alte articole